Sandanski1.com

АУДИО. Проф. Стоян Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им АУДИО. Проф. Асен Балтов: В Сандански децата спортуват, което е прекрасно за здравето им

Винарска изба Винарска изба "Златен Рожен" нови вина от портфолиото си - квартета Family Reservе

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017 Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017

10 Mar 2017 :: Sandanski1.com

Тези дни приключи двуседмичното опознавателното пътешествие и учебна практика на 16 ученици от X д, XII д и XII г клас, професия "Агроеколог", в град Брага, трети по големина в Португалия

Земеделска професионална гимназия успешно започна изпълнението на международната си програма за 2017.

Тези дни приключи двуседмичното опознавателното пътешествие и учебна практика на 16 ученици от X д, XII д и XII Г клас, професия "Агроеколог", в град Брага, трети по големина в Португалия. Програмата е "Еразъм + - Мобилност на обучаеми и персонал".

"Още с пристигането ни в Португалия усетихме не само професионалното отношение, но и гостоприемството на домакините", споделиха пратениците ан Сандански.

Учениците са били разделени на три групи, а трудовият им график - със заетост 6 часа всеки ден, включващ професионално обучение в истинска работна среда, свързана с професията.

Всяка от групите е практикувала в стопанства с различни дейности - производството на екологично чисти продукти, отглеждане на рози и малинови насаждения и култивиране на билки.

Дейностите по проекта имат за цел да подкрепят обучаемите гимназисти в процеса на придобиване на ключови компетентности с цел подобряване на тяхното личностно развитие и работоспособност, отговарящи на изискванията на европейския пазар на труда.

След приключването на обучението си учениците ще имат възможност да приложат придобитите умения на практика в България.

По време на практиката домакините от Bragamob, са организирали и три екскурзии за нашите ученици – обиколка на Брага, посещение на Порто, пътешествие до столицата Лисабон и градчето Фатима -значима, свещена християнска обител.

"С тази мобилност учениците не само получиха ценен опит и професионални знания и умения в земеделието, но се запознаха с малка, но значима част от културата на една от най-красивите страни в Европа. Видяхме световно известни паметници на културата, зрелищна архитектура, опитахме португалски ястия, получихме изключително доброжелателно отношение от страна на португалците. Оставихме отлично впечатление у работодателите-наставници, които ни предоставиха стопанствата си за осъществяване на практиката. Няма как да не споделим единодушното мнение на изпълнителните директори на Bragamob, че българските ученици са сред най-трудолюбивите и най-отговорните", коментираха преподавателите.

След успешно проведената практическа мобилност всеки от учениците получи Europass Mobility Certificate.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041