Sandanski1.com

Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: Фотоконкурс на Sandanski1.com. Темата: "Есен в Сандански"

Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич Допитване: Вашето мнение за обединението на болниците в Сандански и Петрич

ВИДЕО. Изложба ВИДЕО. Изложба "Акварели" на Венци Кирилов

Около 1 юни ще започне ремонтът на Дома на културата в Сандански Около 1 юни ще започне ремонтът на Дома на културата в Сандански

12 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Сградата не ремонтирана основно от 1979 година, когато е официално открита

В края на май, началото на юни, ще започнат строително-монтажните работи, насочени към подобряване енергийната ефективност на сградата на Дома на културата в Сандански, бе съобщено днес по време на началната пресконференция за представяне на проекта.

В средата на есента тази година новият облик на знаковата за града сграда трябва да бъде факт, ще бъдат изразходвани 2 059 000 лева за това. Това ще бъде първият основен ремонт на Дома на културата след откриването му през 1979 г.

Сградата ще получи най-сетне съвременна отоплително-вентилационна система, каквато е имала всъщност по-рано, но практически грохнала от много години.

Вътрешното осветление ще бъде основано изцяло на съвременни енергоспестяващи LED технологии. Специално бе обърнато внимание на лошото в момента осветление в детския отдел на библиотеката, за което има издадено предписание от съответните контролиращи органи.

Извън европейското финансиране Община Сандански ще вложи 50 000 лева за ремонт на сервизните помещения и гримьорните, които са също в отвратително състояние.

Около 40 души ще работят за обновяването на Дома на културата, който ще получи "нов естетически вид и модерна визия".

Бе съобщено, че само малка част от техническата документация на сградата е запазена. Ето защо в момента се извършва техническата й и архитектурна реконструкция.

Представители на Народно читалище "Отец Паисий-1919" и градската библиотека препоръчаха вентилационната система да бъде препроектирана така, че в читалните да не проникват аромати от кухнята на CACAO.

Бяха направени забележки и за шумовото замърсяване в читалните, създавано от това кафене. Бе отговорено, че шумът ще намалее след ремонта, тъй като ще има звукова изолация, наред с топлинната. Годишно библиотеката регистрира 17 000 посещения на читатели.

Някои желани подобрения обаче не могат да бъдат изпълнени, тъй като проектът има ограничения. Невъзможно е например да бъдат подновени настилките и подовете.

Северната страна на сградата е превърната на обществена тоалетна под открито небе, бе казано също така. Бе предложено тази част от сградата да бъде осветена достатъчно добре нощем, както и да влезе в обсега на градската система за външно видео наблюдение.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3