Sandanski1.com

ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе

ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом! ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом!

ВИДЕО. ОФК ВИДЕО. ОФК "#Вихрен", Сандански, след поредната "смяна на караула"Редакционни

ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания

Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август

Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила

Петима са учениците на ЗПГ - Сандански, класирани за национален кръг на олимпиадата по гражданско образование

13 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Училището е домакин на състезанието, насрочено за 28 април в Сандански

Четирима са учениците на ЗПГ - Сандански, класирани за национален кръг на олимпиадата по гражданско образование, която ще се състои в Сандански и чийто домакин е училището.

Проектът "Спасени колела" на Петя Петкова от XI в клас и Антония Ефтимова от X а е класиран на шесто място от общо от 43, които ще участват на олимпиадата.

Още три са печелившите проекти - на София Спасова от XI в клас, на Ангел Панковски и Зорница Чикорова от XI а и на Мария Андонова, също от XI а.

Освен надпреварата в 3 група от 9 до 12 клас в ЗПГ ще се състои и финалният кръг на олимпиадата в Първа група (от 1 до 4 клас) и Втора група (от 5 до 8 клас)

---

Националният кръг за учениците от трета възрастова група се провежда в два етапа:

Първи етап

• Учениците аргументират писмено гражданска позиция по казус. Казусите са три и се подготвят от Националната комисия. Учениците работят по избран от тях казус до 2 (два) астрономически часа.

Втори етап

• Учениците представят и обосновават допуснатите до националния кръг проекти. Времетраене на защитата - до 15 минути: 10 минути за представяне на проекта от автора и 5 минути за отговаряне на въпроси, поставени от членове на Националната комисия.

Крайното класиране на участниците в националния кръг се формира от сбора на точките, получени от оценката от областния кръг (окончателно определени от Националната комисия), оценката от писмената аргументация на гражданска позиция по казус и оценката от представянето и обосноваването на проекта от националния кръг.

Максималният брой точки е 300.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3