Sandanski1.com

Сандански: Започва саниране на панелни жилищни сгради

12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия 12 превъзходни идеи за Сандански. Авторите са ученици от Земеделска гимназия

Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за Коледа Сдружението на хотелиерите от Сандански определи благотворителните си каузи за КоледаРедакционни

Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране Сандански, Кресна и Струмяни получават 9.3 млн. лева за изграждане на две инсталации за компостиране

Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно ВИДЕО. Отсечката от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно

Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи Дроновете долетяха и ни свариха по бели гащи

Седем дейци на науката и културата получиха почетен знак "Златен век"

19 May 2017 :: Sandanski1.com

С най-високото отличие на МК бяха удостоени още и писателят Пелин Пелинов, музиканта, диригент Михаил Ангелов, балерината Светлана Донева, фолклористът Крум Георгиев, Николай Овчаров и артиста Филип Трифонов

Награди за високи постижения в областта на българската култура и по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост получиха именити наши дейци, предаде БГНЕС.

Дни преди най-светлия български празник на церемония по връчване на годишните награди бяха отличени творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.
Министърът Боил Банов отбеляза, че културата в България е на много високо ниво, изкуството е на много високо ниво и трябва да бъдем горди със себе си.

С почетен знак „Златен век“-огърлие, грамота за изключителен принос в развитието на българската култура бяха удостоени седем души.

Проф. чл. кор. дин Васил Николов. Археологът не скри, че е развълнуван за високата чест и каза, че приема наградата и като такава за работата на екипа си, с който са успели да покажат, че именно тук са корените на европейската цивилизация.

С най-високото отличие на МК бяха удостоени още и писателят Пелин Пелинов, музиканта, диригент Михаил Ангелов, балерината Светлана Донева, фолклористът Крум Георгиев, Николай Овчаров и артиста Филип Трифонов.

Сред наградените пък с почетен знак „Златен век“ – звезда, грамота бяха Мария Атанасова – създател и ръководител на „Жестим“, арх. Емилия Бочева. Настоящата 2017 г. се навършват 120 години от създаването на българския цирк. Сред отличените с тази награда бяха и цирковите артисти Александър, Велизара и Николай Балкански, които дългогодишни изпълнители на най-екстремния и опасен номер в историята на българското цирково изкуство - „Колелото на смъртта“.

Отличие получи и пианистката проф. Стелияна Майсторова, която каза, че е благодарна на съдбата, че се оказала родена именно на тази българска земя. „Че се оказах родена в едно време – безкрайно сложно, трудно, но и може би точно затова, то ми даде възможност да правя точно това, което исках и в крайна сметка се намериха хора, които го оцениха“, каза тя след като получи наградата си.

segabg.com

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3