Sandanski1.com

Джули и Лили: ВИДЕО. Джули и Лили: "България не трябва да е това, което е в момента..."

От 14 май отделението по детски болести в МБАЛ „Югозападна болница“ възобновява работа От 14 май отделението по детски болести в МБАЛ „Югозападна болница“ възобновява работа

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Седем дейци на науката и културата получиха почетен знак "Златен век"

19 May 2017 :: Sandanski1.com

С най-високото отличие на МК бяха удостоени още и писателят Пелин Пелинов, музиканта, диригент Михаил Ангелов, балерината Светлана Донева, фолклористът Крум Георгиев, Николай Овчаров и артиста Филип Трифонов

Награди за високи постижения в областта на българската култура и по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост получиха именити наши дейци, предаде БГНЕС.

Дни преди най-светлия български празник на церемония по връчване на годишните награди бяха отличени творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.
Министърът Боил Банов отбеляза, че културата в България е на много високо ниво, изкуството е на много високо ниво и трябва да бъдем горди със себе си.

С почетен знак „Златен век“-огърлие, грамота за изключителен принос в развитието на българската култура бяха удостоени седем души.

Проф. чл. кор. дин Васил Николов. Археологът не скри, че е развълнуван за високата чест и каза, че приема наградата и като такава за работата на екипа си, с който са успели да покажат, че именно тук са корените на европейската цивилизация.

С най-високото отличие на МК бяха удостоени още и писателят Пелин Пелинов, музиканта, диригент Михаил Ангелов, балерината Светлана Донева, фолклористът Крум Георгиев, Николай Овчаров и артиста Филип Трифонов.

Сред наградените пък с почетен знак „Златен век“ – звезда, грамота бяха Мария Атанасова – създател и ръководител на „Жестим“, арх. Емилия Бочева. Настоящата 2017 г. се навършват 120 години от създаването на българския цирк. Сред отличените с тази награда бяха и цирковите артисти Александър, Велизара и Николай Балкански, които дългогодишни изпълнители на най-екстремния и опасен номер в историята на българското цирково изкуство - „Колелото на смъртта“.

Отличие получи и пианистката проф. Стелияна Майсторова, която каза, че е благодарна на съдбата, че се оказала родена именно на тази българска земя. „Че се оказах родена в едно време – безкрайно сложно, трудно, но и може би точно затова, то ми даде възможност да правя точно това, което исках и в крайна сметка се намериха хора, които го оцениха“, каза тя след като получи наградата си.

segabg.com

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3