Sandanski1.com

ООН: Само 3.8 млн. ще са българите през 2100 г. ООН: Само 3.8 млн. ще са българите през 2100 г.

Из историята на Сандански. Учителската стачка през 2007 годинаВИДЕО. Из историята на Сандански. Учителската стачка през 2007 година

Сесия на ОбС - Сандански. Дневен ред, 22 февруари Сесия на ОбС - Сандански. Дневен ред, 22 февруари

Най-добрият фермер в света Джоел Салатин ще гостува на Сандански Най-добрият фермер в света Джоел Салатин ще гостува на Сандански

02 Aug 2017 :: Sandanski1.com

Програмата му включва майсторски клас на 28 и 29 септември за начинаещи и действащи фермери в Земеделска професионална гимназия

Най-добрият фермер в света (според сп. TIME) Джоел Салатин пристига в България в края на септември.

Програмата му включва майсторски клас в Сандански на 28 и 29 септември за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София на 30 септември за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами.

Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 семейства, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система. Известен е от участието си във филмите “Корпорация Храна (Food Inc.) ”, “Американско месо (American Meat)”, “Прясно (Fresh)”.

Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами.

"Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа", каза Филип Харманджиев от организатора на инициатива "Чифлик Ливади".

Всеки записал се ще има възможност да се включи в двудневния майсторски клас със Салатин в Сандански на 28 и 29 септември Земеделска професионална гимназия.

Американецът ще сподели какво трябва да се знае през първите пет години и как се създава, бюджетира и проектира фермата. Ще покаже как могат да се интегрират различните животински системи за максимален ефект, плодородие и добиви и как се компостира във фермата. Салатин ще даде и ценни съвети за маркетинг, създаване на кооперативи и изграждане на успешна клиентска мрежа, както и за развитието на човешкия потенциал във фермата.

Лекцията в София е на 30 септември в 10:30 ч. сутринта в Центъра за дизайн, култура и иновации - Генератор, в Бизнес център Витоша на бул. Черни връх 47. На лекцията всеки желаещ може да срещне и зададе въпросите си към гуруто на свободните земеделци по света и владетел на техниките за възстановяващо се земеделие.

Местата за събитията с Джоел Салатин в България са ограничен брой и достъпът до тях е срещу вход, който може да бъде заплатен на salatinbulgaria.com.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3