Sandanski1.com

ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова ВИДЕО. Колосален урок по човечност поднесе Сандански. Подкрепа за Златка Анастасова

Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански. Чуйте ги... ВИДЕО. Рump Track - това искат момчетата, които карат велосипеди по Главната в Сандански

ВИДЕО. След 20 години на тепиха Кирил Ханджийски - Гулит, приключи вчера състезателната си дейност ВИДЕО. Кирил Ханджийски - Гулит, приключи вчера състезателната си дейност

България е първа по интернет разговори, но последна по онлайн банкиране в ЕС България е първа по интернет разговори, но последна по онлайн банкиране в ЕС

02 Aug 2017 :: Sandanski1.com

България е и на едно от последните места по слушане на музика в интернет, където зад нас са само Холандия и Хърватия

България е първа по използване на технологии за разговори и видеовръзка по интернет, но е последна по интернет банкиране.

Това показват данните на Евростат относно използването на интернет услуги от страна на гражданите на различните страни от Европейския съюз (ЕС).

Страната е на последно място и при използването на онлайн услуги при пътувания и запазване на хотели, докато в останалите категории клоним повече към средните показатели за съюза.

Категориите включват използване на социални мрежи, аудио- и видеоразговори, четене на онлайн новини, слушане на музика, гледане на видеоматериали, интернет банкиране, търсене на информация, използване на електронна поща и запазване на пътувания и почивки.

Силни в социалните мрежи

България се представя добре при ползването на социалните мрежи, като според статистиката на Евростат 76% от българите на възраст между 16 и 74 години използват Facebook, Twitter, Google+ и други подобни услуги.

На първо място по този показател е Унгария, където 83% от активното население ползва социални мрежи. Средното ниво за ЕС е 63%, а най-слаба е популярността на платформите във Франция, където те се ползват от под 50% от хората в активна възраст.

Страната обаче е абсолютен лидер при провеждането на интернет разговори чрез различните платформи. Над 80% от населението използват подобни услуги, докато средното ниво за ЕС е 39%.

Процентът при българите е още по-голям, когато става дума за възрастовата група от 16 до 24 години, където страната достига до 89%.

При по-старите хора, между 65 и 74 години, също се наблюдава високо ниво на ползване на услугите – 78%.

Обратна е тенденцията при четенето на онлайн новини. Общо 68% от населението използват интернет, за да се информират – 55% от хората между 16 и 24 години и 68% от хората между 65 и 74 години.

България е и на едно от последните места по слушане на музика в интернет, където зад нас са само Холандия и Хърватия. Подобна е ситуацията и при гледането на видеа. Там България е предпоследна – по-ниско от нас е само Румъния.

Без доверие, когато става дума за пари

Едва 7% от българите използват онлайн банкиране, като в тази класация сме на последно място. Представянето на Румъния е само с 1% по-добро, като между двете страни и останалите членове на ЕС има огромен разрив. Средното ниво на онлайн банкиране в съюза е 59%, което показва огромна липса на доверие в интернет услугите при източните страни членки.

Подобна е ситуацията и при запазване на почивки и пътувания чрез интернет, които редовно изискват предварително плащане чрез карта. Там България е отново на последно място – 21% от населението се доверява на интернет в такива случаи. Средното ниво за ЕС е почти 50%, а шампион в категорията е Люксембург със 73%.

България е близо до средното ниво, когато става дума за използване на имейли и търсене на информация в интернет. В тези класации не се наблюдава голям разрив между различните страни.

capital.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3