Sandanski1.com

ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе

ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом! ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом!

ВИДЕО. ОФК ВИДЕО. ОФК "#Вихрен", Сандански, след поредната "смяна на караула"Редакционни

ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания

Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август

Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила

Унгария въвежда задължително военно обучение в училищата

07 Aug 2017 :: Sandanski1.com

В някои унгарски училища има военно обучение, но като свободно избираем предмет

Унгарското правителство планира задължително военно обучение в училищата, но не за сметка на часовете по физкултура, заяви държавният секретар по образованието Золтан Маружа за вестник „Модьор идок, цитиран от БНТ.

Според него „патриотичното и военно обучение“ съответства на съвременните реалности и на познанието, то е като историята и географията.

Решението за въвеждането на новата дисциплина правителството на Виктор Орбан е взело в края на юли.

В същото време родителите остро реагираха и изразиха опасение, че ще се стигне до милитаризиране на училищата. Загрижеността им се засилва и от плановете на властите да бъдат създадени 200 стрелбища, където момчетата и девойките ще се част да стрелят.

В някои унгарски училища има военно обучение, но като свободно избираем предмет.

У нас също има идеи за въвеждане на военно обучение, а патриотичното възпитание е силно застъпено в управленската програма на третото правителство на Бойко Борисов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3