Sandanski1.com

ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе ВИДЕО. По острието на бръснача. Бързите кредити в #Сандански - кой, защо и колко си позволява да вземе

ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом! ВИДЕО. Кирил Спаневиков: 1800 организирани ловци и риболовци от Сандански ще имат Ловен дом!

ВИДЕО. ОФК ВИДЕО. ОФК "#Вихрен", Сандански, след поредната "смяна на караула"Редакционни

ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания ВИДЕО. Среща със Симеон Гунчев, санданчанин, завършил астрофизика във Великобритания

Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август Пътуващо лятно кино в Сандански от 11 до 20 август

Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила Мая Манолова пред БНТ: Експлоатацията на труда в България е в пълна сила

До 2019 започваме АМ Струма през Кресна, в противен случай – връщаме парите на ЕК

11 Aug 2017 :: Sandanski1.com

Това заяви в интервю пред Националната телевизия инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура“

Ако до пролетта на 2019 г. не започне изграждането на участъка от магистралата през Кресненското дефиле, България рискува да загуби милиард и половина евро финансиране, отпуснато от Европейския съюз за цялостното изграждане на АМ „Струма".

Това заяви в интервю пред Националната телевизия инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

„За да усвоим средствата, магистралата трябва да е довършена до 2022 г., а обществената поръчка за изпълнител на участъка през Кресна да бъде обявена до идващата пролет“, посочи още Глосов.

По думите на чиновника от АПИ най-изгодният вариант за строеж на АМ „Струма“ е като едното платно от София го Кулата премине през сегашният път, а другото в обратната посока бъде построено през Кресненското дефиле.

Били са разглеждани общо пет проекта, съдържащи различни варианти за трасе на магистралния път, като именно горепосоченият е бил най-изгоден. Два от тези варианти автоматично получили най-ниска оценка, защото „не избягват от самото дефиле“, третият – изграждане на тунел, е бил най-скъп, а четвъртият засягал зони от „Натура“.

bloombergtv.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3