Sandanski1.com

ВИДЕО. Гаврата с училището в Мелник ВИДЕО. Гаврата с училището в Мелник

ВИДЕО. Мадлен Алгафари: ВИДЕО. Мадлен Алгафари: "Отговорите на нашите въпроси са вътре в нас..."

ДОПИТВАНЕ. Какво може да направи Община Сандански, за да преодолее дефицита от кадри в здравеопазването? ДОПИТВАНЕ. Какво може да направи Община Сандански, за да преодолее дефицита от кадри в здравеопазването?Редакционни

Цацаров: Открихме фрапиращи пропуски по пешеходните пътеки в България Цацаров: Открихме фрапиращи пропуски по пешеходните пътеки в България

Започна подписка в защита на Кресненското дефиле Започна подписка в защита на Кресненското дефиле

И в Сандански - подписка ДОХОДЕН СЪЮЗ. Тя цели изравняване на доходите между Източна и Западна Европа И в Сандански - подписка ДОХОДЕН СЪЮЗ. Тя цели изравняване на доходите между Източна и Западна Европа

Борисов се закани да направи тол системата държавна

12 Aug 2017 :: Sandanski1.com

От 2 години не можем да почнем тол системата и по 1.5 млн. лв. на ден губим

Тол системата за товарните автомобили вероятно ще бъде изградена от държавата заради невъзможността реализирането й да започне при непрестанното обжалване на обществените поръчки за избор на изпълнител.

Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов във Варна днес. Министър-председателят даде срок до понеделник да започнат процедурите за тол системата, чието изграждане се очаква да струва 200 млн. лева.

"От 2 години не можем да почнем тол системата и по 1.5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата", заяви той, цитиран от агенция "Фокус", във Варна, където присъства на официалния старт на ремонта на бул. "Васил Левски".

Решението за изграждането на тол системата, с която товарните превозвачи трябва да плащат пътни такси за преминаване през магистралите, беше взето още през 2015 г. - при втория кабинет "Борисов".

Пътната агенция обаче не успява да доведе обществената поръчка докрай заради постоянни обжалвания. Досега пред Комисията за защита на конкуренцията са образувани общо 14 производства по жалби срещу актове, действия, бездействия на възложителя.

"Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1.5 млн. на ден", коментира днес Борисов, "Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за "Хемус", за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3.5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", коментира той.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3