Sandanski1.com

Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик

Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска) Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска)

НЧ Отец Паисий-1919, Сандански обявяви прием за новата творческа 2018-2019 година НЧ "Отец Паисий-1919", Сандански, обяви прием за новата творческа 2018-2019 година

Глоба до 300 лева за софиянци, които си тупат килима през балкона

09 Oct 2017 :: Sandanski1.com

До 200 лева пък ще бъдат глобявани столичаните, които вдигат шумни купони след 22 ч.

Глоба от 100 до 300 лева очаква софиянци, които си тупат килима или изтръскват покривката през балкона. Това се предвижда в новата Наредба за обществения ред в столицата, която предстои да бъде предложена на обществено обсъждане на 19 октомври, пише "Телеграф".

Ако бъде приета от общинския съвет, наредбата трябва да влезе в сила от 1 януари догодина. Една от новите забрани в нея е за гърмене на фойерверки след 22 часа, което стана модерно в последните години. Санкцията за това също е между 100 и 300 лева.

До 200 лева пък ще бъдат глобявани столичаните, които вдигат шумни купони след 22 ч. Или пускат прахосмукачки и свирят на музикални инструменти между 14 и 16 часа следобед, ако преди преди не са взели „ефикасни обезшумителни мерки“ в апартамента си.

В наредбата са заложени и нови правила за митингите, шествията и другите масови мероприятия в столицата. Кметът ще може да забрани провеждането им, ако има достатъчно данни, че застрашават обществения ред, нарушават правата на други граждани или създават опасност за здравето при определена епидемична обстановка.

Ако пък има уведомления от няколко организации за провеждане на различни мероприятия на едно и също място по едно и също време, ще се търси съгласие между тях за безконфликтното им протичане. Ако такова не се постигне, ще се осигурява провеждането на мероприятието, за което първо е подадено заявление. Подобен казус имаше при последния гей парад, който съвпадна по време и място с друга проява и полицията трябваше да вдигне сериозен ресурс, за да осигури реда.

В наредбата ще се регламентира и дейността на уличните артисти и музиканти. Те ще могат да се изявяват на специално определените от районните кметове места.
Собствениците на селскостопански животни – крави, коне и др. пък не могат да ги пускат свободно по улиците, парковете и междублоковите пространства. Глобата за това е между 100 и 300 лева.

skandal.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041