Sandanski1.com

Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик

Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска) Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска)

НЧ Отец Паисий-1919, Сандански обявяви прием за новата творческа 2018-2019 година НЧ "Отец Паисий-1919", Сандански, обяви прием за новата творческа 2018-2019 година

Законопроект предвижда ограничаване на скоростта в населени места до 20км/ч

11 Oct 2017 :: Sandanski1.com

На шофьорите, които сами се удрят или излизат от пътя, също ще им се налага да се явяват на повторен изпит

Шофьорите, които преминават на знак „Стоп“, без да спрат, ще се разделят с книжките си, а след това ще бъдат пращани на психотест, за да си ги вземат обратно ако го издържат. Освен това, от контролните им талони ще бъдат отнемани по 13 точки.

Това са част от новите предложения в поредния законопроект за промяна на Закона за движение по пътищата. Предложението идва от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението.

На заседанието е взето решение при нарушаване на правилата за движение, когато в превозното средство пътуват пътници, да се налага допълнителна глоба за всеки превозван човек. Заложеният минимум е 50 лева. Така при преминаване на червен светофар с още трима души в колата, глобата ще скочи със 150 лева, тъй като техният живот е бил застрашен.

Друго предложение, което ще залегне в новите промени в закона, е за шофьори, които навлизат в насрещното движение и катастрофират.

Те също ще остават без книжки, а за да ги получат обратно, ще трябва да минат на проверочен изпит. „Щом не познават знаците за забранено изпреварване и щом карат в насрещното, значи не са придобили достатъчно умения или са получили книжката си по другия начин“, казват пътните експерти, дали предложението. Те настояват и за това нарушение да се взимат 13 точки от контролния талон към книжката.

На шофьорите, които сами се удрят или излизат от пътя, също ще им се налага да се явяват на повторен изпит, който да установи дали наистина имат умения за водачи. Ако не го издържат, ще трябва наново да изкарат курсовете за шофьори и да се явят на изпит, преди да имат правото да седнат зад волана.

По-строга е и предвидената мярка за ограничаването на скоростта в населените места. Предложенията са тя да спадне до драстичните 20 км в час. Шофьорите, които си позволяват да карат по-бързо, ще бъдат лишавани от книжките си за определен период от време, а глобите ще са още по-драстични.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041