Sandanski1.com

ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед от земята ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед от земята

ВИДЕО. Избитите български училища - порното на ВИДЕО. Избитите български училища - порното на "демокрацията". Цапарево

ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дрон ВИДЕО. Околовръстното, Сандански. Поглед с окото на дронРедакционни

Урок по български Урок по български

Законови промени ще забранят пушенето в пристройките с найлони на зведенията Законови промени ще забранят пушенето в пристройките с найлони на зведенията

Възможни ли са еднакви заплати за еднакъв труд в ЕС?

12 Oct 2017 :: Sandanski1.com

Институции, бизнес и експерти ще коментират темата за социалния дъмпинг на форум в София

Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да предреши дебата по изграждането на социалния стълб в Европа? Възможна ли е другата гледна точка – България трябва да се противопостави на износа на трудови ресурси, в чието образование е инвестирала?

Ако се затвори границата пред временната емиграция, няма ли да дадем тласък на постоянната? По какъв начин изискванията за равно заплащане ограничават трудовата мобилност? Как това ще се отрази на конкурентоспособността на българските компании?

Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на 17 октомври на конференцията "Социалният дъмпинг и трудовата мобилност", организирана от Economix.bg в партньорство с БСК. Събитието ще се състои в Столичния Гранд Хотел София, с начален час 9:00. Вестник СЕГА е медиен партньор на събитието.

Форумът е в два дискусионни панела и ще разгледа всички аспекти на горещата тема за командированите работници в дните, когато се формира българската позиция преди Европейския съвет на 23 октомври.Във втората част експерти ще разяснят приложимите правила за различните хипотези - например, при вътрешнокорпоративен трансфер.Ще се търсят и отговори на следните въпроси: Кога се прилага директивата за командированите работници и кога е налице обикновена командировка? Има ли изключение за транспортните работници? Какви са процедурите, когато трябва да се съблюдава законодателството на различни страни? Какво означава командироване в рамките на предоставяне на услуги?

Сред участниците се очакват министърът на труда Бисер Петков, секретарят на президента по социални въпроси Гълъб Донев, заместник-председателят на БСК Димитър Бранков, изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, икономистът Георги Ангелов и редица експерти. Събитието е с входна такса от 139 лв. и с предварителна регистрация, която приключва на в петък, на 13 октомври.

За повече информация: events.economix.bg, Тел. 02 468 9115

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041