Sandanski1.com

ВИДЕО. За бъдещия Клуб ЛИК в град Сандански ВИДЕО. За бъдещия Клуб ЛИК в град Сандански

Реставрация на православен храм ВИДЕО. Реставрация на православен храм "Свети Георги", град Сандански

ОФК Вихрен - град Сандански, организира футболен турнир за деца от пет възрастови групи ОФК "Вихрен" - град Сандански, организира футболен турнир за деца от пет възрастови групи

Банско може да стане огромен жилищен комплекс

08 Jan 2018 :: Sandanski1.com

И в момента легловата база е голяма и не се пълни, твърди адвокат Свилен Овчаров

На Банско може и да няма втори лифт, но сградно строителство ще има. Това заяви по БНР адвокат Свилен Овчаров.

"В решението на кабинета от 28 декември, срещу което протестират хората по улиците, не пише за втора кабинка. Там пише нещо напълно различно - на 48% от територията на парк Пирин ще бъде възможно застрояване. Например зона 2А е 45 процента. Разширяват се и зоните на досегашните концесии между другото, които са близо до Банско, но там, където са новите строителни жилищни ядра, предложени от кмета на Банско с общ устройствен план, тези нови квартали нагоре в планината, в гората, това безумно разширяване на вече разширеното Банско, ами то ще стане 4 пъти над Слънчев бряг. То ще се съедини със съседните курорти", тревожи се юристът.

Според него планът позволява мащабно жилищно строителство и това ще доведе до надуване на нов “имотен балон“.

"В момента “Банско“ има в пъти по-голяма леглова база от другите европейски зимни курорти, но тя стои празна, а концесионерът и досега е можел да предложи инвестицонно намерение за строителство на втори лифт.

Според адв. Овчаров "тези, които се сдобият с втори дом, по-скоро ще бъдат измамени. На тях ще им продадат с обещание, че цените ще вървят винаги нагоре. Така работи имотният балон. По-скоро ще се облагодетелстват хората, които извършват спекулата с недвижими имоти. Ще се облажи кметът на Банско Георги Икономов, който ще прибира такси за общината за това, че издава строителни разрешения, ще събира данъци за общината, което е законно. Отделно ще се събират рушвети, че се издават тези строителни разрешения, както правят по морето. Така бетонираха Черноморието", обясни адвокатът.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041