Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищатаРедакционни

Сърнички, елени и кенгура в парк ВИДЕО. Сърнички, елени и кенгура в парк "Свети Врач", град Сандански?

Синдикат Синдикат "Образование": МОН ограбва с по 200 лв. на месец всеки български учител

В Благоевград откраднаха 21 машини за добиване на биткойни, всяка по 8000€

13 Feb 2018 :: Sandanski1.com

Те са били собственост на три физически лица

Кражба на 21 машини за „копаене” на крипто валута е извършена в Благоевград в събота, нанесената щета е на стойност около 210 000 лв, съобщи БГНЕС.

"Има кражба, извършена е в събота следобед, по случая се работи, поради това повече информация не можем да дадем", казали от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

В същото време от прокуратурата официално съобщиха, че се води разследване на кражба на машини за добиване на свободни биткойни в Благоевград.
Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10.02.2018 г., за времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на пети етаж в административна сграда на бул. „Васил Левски“ в Благоевград, били отнети двадесет и една машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица. За целите на обира била изтръгната метална планка на врата.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро.

Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване.

Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворено врата.

Работата по случая продължава с активни действия по разследването, твърди прокуратурата.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041