Sandanski1.com

Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик

Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска) Първият учебен ден и разни други неща (есе на Лени Ханджийска)

НЧ Отец Паисий-1919, Сандански обявяви прием за новата творческа 2018-2019 година НЧ "Отец Паисий-1919", Сандански, обяви прием за новата творческа 2018-2019 година

Детско отделение на Югозападна болница ще чака евентуално подкрепление от Петрич Детско отделение на Югозападна болница ще чака евентуално подкрепление от Петрич

26 Feb 2018 :: Sandanski1.com

Отделението няма да бъде затворено!

На днешното извънредно заседание на здравната комисия към Общински съвет - Сандански, създадена, за да намери решение с кризисната ситуация, създала се след напускането на две лекарки, присъства Марина Димитрова - създател на Facebook групата "Да защитим МБАЛ "Свети Врач".

Ето какво сподели Марина в тази група:

Здравейте!

Днес присъствах на извънредното заседание на комисията по здравеопазване.

Все още се търси начин проблемът с Детско отделение да бъде решен.

Това което бе казано на заседанието е, че на 7 март (след изтичане на предизвестията на двете лекарки) Детското отделение няма да бъде затворено!

Господин Кирил Котев се е ангажирал и провежда разговори със нашите педиатри, който са извън болницата! Очаква се среща и със специалистите от Петрич за евентуално "подкрепление"!

Членовете на комисията потвърдиха, че никой не иска да се стига до затваряне на отделението.

Освен всички други причини, който бяха изтъкнати и които коментираме в нашата ФБ група, бе посочена, ако Детско отделение бъде закрито, то това би се отразило и възпрепятствало (при определени ситуации) и работата на останалите отделения.

Като пример бе посочено, че един детски апандисит без педиатри и Детско отделение няма как бъде опериран...

Както бях писала и в петък евентуално решение на кадровата криза може да очакваме в края на тази седмица!

Ще бъдем разумни, ще изчакаме, защото останах с впечатлението и убеждението, че се прави всичко необходимо, но няма да се примирим, докато проблемът не се реши кардинално и трайно!


ТУК МОЖЕ ДА УЧАСТВАТЕ В ДОПИТВАНЕТО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041