Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Профилирана гимназия Яне Сандански се включи в Национален конкурс МАРТЕНИЧКА С КАУЗА ПГ "Яне Сандански" се включи в Национален конкурс "Мартеничка с кауза"

02 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Ръчно изработени и закупени красиви мартеници, бяха продадени на благотворителен базар, събраните средства са 1450 лв.

Учениците и учителите на Профилирана гимназия "Яне Сандански", които през 2018-та отбелязват 80-годишната история на училището, се включиха в Национален конкурс МАРТЕНИЧКА С КАУЗА под надслов "Купи мартеничка - подари здраве на онкоболно дете", част от проекта "Култура за всички деца", организиран от НАЦИОНАЛЕН НАУЧЕН ЕКСПЕДИЦИОНЕН КЛУБ ЮНЕСКО (ННЕК-ЮНЕСКО).

Основните цели на проекта е да възпитава чувство за социална солидарност сред подрастващите, да набере средства за подпомагане на деца с онкологични заболявания.

Учениците организираха и активно се включиха в благотворителната инициатива.

С огромно желание и ентусиазъм бяха ръчно изработени и закупени красиви мартеници. Те бяха продадени на благотворителен базар. Събраните средства, 1450 лв, ще бъдат преведени по сметка на ЮНЕСКО за лечение на онкоболни деца.

В тази хуманна инициатива се включиха учителите и учениците от ПГ "Яне Сандански", кметът на Община Сандански Кирил Котев, служители на Общинска администрация, Районен съд и местни банки, много граждани.

ПГ "Яне Сандански изразява своята благодарност за помощта на сладкарница "1001 торти", Детска градина "Първи юни" и фирма "Кан 91" ЕООД – Никола Павлов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041