Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Патриотите внасят нови промени в НК, отнасящи се до неизбежната самоотбрана

06 Mar 2018 :: Sandanski1.com

Акцентът им - да се гарантира правото на самозащита на хората

Патриотите ще внесат нов проект за промени в Наказателния кодекс, касаещи неизбежната самоотбрана, стана ясно от думите на адвокат Явор Нотев пред БНР.

"Информиран съм, че нашите партньори от парламентарната група на "Обединени патриоти" са изготвили такъв законопроект, който ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание най-късно в рамките на утрешния ден. Въпросът ще бъде поставен на ново обсъждане. Аз съм обнадежден от обществената реакция, която би могла да бъде изключително полезна в такъв дебат за необходимите промени в НК", заяви Нотев.

Според него би било наивно да се каже, че към момента е извършено всичко по изясняване на случая с доктор Иван Димитров. "Не е случайно изискването на закона всеки такъв случай да премине през привидения в закона ред, докато се установи истината", посочи той. Нотев се съгласи с адв. Михаил Екимджиев, че Димитров е бил задържан прекалено дълго, но не сподели мнението му, че ВСС трябва да инициира дисциплинарно производство срещу главния прокурор заради това.

„На един много ранен етап, доколкото на мен ми е известно, беше обявено, че мярката ще се гледа след празничните дни. Не съм убеден, че единственото обяснение за това е отсъствието на прокурор - нещо, което ми се струва невъзможно и нереално“, зави той. Нотев е категоричен, че има необходимост от промени в Наказателния кодекс, така че да се гарантира правото на самозащита на хората. Той припомни проектите внесени от „Атака“ в 42-рото и 43-тото Народно събрание, към които има отношение.

„Бих споделил огорчението си, че тогава на тях се погледна като на някаква екзотика, която противоречи на практиката на Европейския съд по правата на човека. Срещнахме много силна съпротива срещу тези промени и описания на апокалипсисяа, който ще настане, ако се дадат повече права на българските граждани“, припомни той.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041