Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Ученици от Сандански ще участват в национално състезание по заваряване

11 Apr 2018 :: Sandanski1.com

Те ще представят и артистична инсталация на тема "Съединението прави силата"

За първи път през тази година се провежда състезанието "Най-добър млад заварчик", организирано от Министерството на образованието и науката. "Заварчик" е една от професиите, за която се очаква да има голямо търсене на пазара на труда.


В националния кръг ще участват представители на 8 професионални технически гимназии от Ботевград, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански и Червен бряг.


Състезателите ще демонстрират умения за заваряване на листов материал - ъглови и челни заваръчни съединения чрез ръчно електродъгово заваряване и електродъгово заваряване в инертна/активна защитна газова среда, с топящ се електрод. Учениците ще представят и артистична инсталация на тема "Съединението прави силата".


Националният кръг ще се състои на 13 и 14 април в Център за заваряване и квалификации ООД, София.


На 14 април ще бъде представянето на арт инсталациите, изработени от учениците.


Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041