Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Летният сезон започва с тапи по пътищата

05 Jun 2018 :: Sandanski1.com

България е на 93-то място от 137 държави по качество на шосетата

И тазгодишният летен сезон започва с тапи и блокади по пътищата. Най-тежко по традиция ще е на магистрала "Хемус", по която ограничения ще има през цялото лято.

До средата на юни ще продължи и ремонтът на около 20 километра от магистрала "Тракия" след Пловдив. След това, в началото на есента, предстои ремонт и на тунела "Траянови врата" на магистрала "Тракия".

За около месец ще бъде затруднено и движението през граничния пункт "Кулата" заради ремонт от гръцка страна. Продължава да е ограничено и движението по магистрала "Люлин" заради образуваните там свлачища. Така на практика всички основни трасета, които водят от София към морето, в момента са блокирани.

По магистрала "Хемус" ограниченията ще продължат през цялото лято. Освен ремонтите на тръбите в посока София на тунелите "Ечемишка" и "Витиня" се налагат спешни ремонти и на някои от мостовете - например при 36-и километър.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Шумен вчера. "Мостовото съоръжение е в трагично състояние. Прави се ремонт на долното стоене - колоните и фундаментите на моста. Затова хората, преминаващи през него, не виждат работници. Това малко ги дразни. Получавам постоянни сигнали", коментира Нанков, цитиран от Нюз.бг.

Ремонт на магистрала "Хемус" на територията на Шуменска област в посока Варна също създава проблем за шофьорите. Нанков обеща, че той ще приключи най-късно до 22 юни. Строителството на новата отсечка на "Хемус" от Белокопитово до пътен възел "Буховци" няма да се вмести в летните ремонти и ще стартира чак през септември.

В началото на сезона на отпуските ремонт се извършва и на участъка от магистрала "Тракия", между 160-и и 140-и километър, където също се образуват огромни задръствания. Работата там се очаква също да приключи до средата на юни. "Това са 22 км пълна рехабилитация на магистралата в двете посоки на движение", коментира Нанков и призова шофьорите да бъдат търпеливи.

Кошмарът за шофьорите обаче се очертава да бъде траен. Предстои ремонт и на тунела "Траянови врата" на магистрала "Тракия". Той вероятно ще започне през есента. Вече е обявена и поръчката за ремонт на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на "Хемус".

Според класация на Световния икономически форум за миналата година България е на 93-то място по качество на пътищата сред 137 държави. Непосредствено преди нас са страни като Танзания, Алжир и Мали. С еднаква оценка като България са Уганда и Виетнам. Според доклада най-качествените пътища са в Обединените арабски емирства, следвани от Сингапур, Щвейцария, Хонконг, Холандия и Япония. В топ 10 попадат още Франция, Австрия и САЩ, докато Германия е едва на 15-о място по пътна инфраструктура.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041