Sandanski1.com

Общественият съвет по спорт има днес среща с кмета Атанас Стоянов и председателя на ПК по спорт при ОбС Кирил Ханджийски

Πoвeчe пapи в Eвpoпa тeĸaт oт Изтoĸ нa Зaпaд, a нe oбpaтнo Πoвeчe пapи в Eвpoпa тeĸaт oт Изтoĸ нa Зaпaд, a нe oбpaтнo. Koxeзиoннaтa пoлитиĸa нa EC нe e блaгoтвopитeлнocт

Имоти в Сандански купуват основно българи. Цел - за собствено ползване. Цените и пазарът стагнират Имоти в Сандански купуват основно българи. Цел - за собствено ползване. Цените и пазарът стагнират

Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик Всеки ден на пътя има по един пострадал ученик

12 Sep 2018 :: Sandanski1.com

През последните 5 години на пътя са станали близо 10 000 инцидента, като тези на пешеходни пътеки са около 20% от тях

През 2017 година 348 са ранените пешеходци в ученическа възраст между 6 и 17 години, сочат данни на на Министерство на Вътрешните работи.

Това означава, че у нас всеки ден на пътя има пострадал по един ученик.

Общият брой произшествия с пешеходци в България е 1847, това са 26.8% от всички пътнотранспортни произшествия в страната с пострадали, загинали и ранени.Статиката показва, че през последните 5 години на пътя са станали близо 10 000 инцидента, като тези на пешеходни пътеки са около 20% от тях.

Много от произшествията с пешеходци стават поради лоша видимост, несъобразена скорост или изненадваща поява на платното от страна на пресичащите.

Ето защо е важно пешеходците да пресичат само на пешеходни пътеки и указаните за това места.

По-голям е броят на инцидентите в светлата част на деня – 5085, докато в сумрак и тъмната част те са 980.

Най-много инциденти е имало в София – 913, следвана от Варна – 532, Пловдив – 511, Русе – 209 и Бургас – 206.

Сред общините, подкрепили инициативата са още Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Благоевград, Община Велико Търново, Община Стара Загора и Община Русе.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" стартира за поредна 14-та година и има за цел да насочи вниманието на обществото, и в частност водачите на моторни превозни средства, към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са и деца.

Инициатор е радио FM+, с подкрепата на осем общини и със съдействието на Оргахим АД, Роберт Бош-България и OMV България.

Децата, като участници в пътното движение, са предимно пешеходци. Това налага непрекъснатото обучение и разяснение на правилата за движение и мерките за безопасност особено на децата в ученическа възраст.

Пресичането трябва да е на безопасни места, като пешеходни пътеки тип "зебра" (със светофари), подлези, пешеходни надлези и мостове, пешеходни острови в пътното платно или на място, далеч от паркирани автомобили.

В ефира на радио FM+, редица известни личности, сред които Теди Москов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Ути Бъчваров, Юлиян Вергов, Георги Господинов, Хилда Казасян и други, ще призовават към толерантност на пътя.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041