Sandanski1.com

Празник на цветята в Сандански. Студенти от Лесотехническия университет представиха 12 проекта ВИДЕО. "Празник на цветята" в Сандански. 12 проекта за града и парка

Яне Янев поиска открито заседание на ОбС в къщата за гости на ЕТ АГРОТРЕЙД Яне Янев поиска открито заседание на ОбС в къщата за гости на ЕТ АГРОТРЕЙД

Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ по мащаб и новаторство обещава да бъде истински пробив в културния афиш ВИДЕО. Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ в края на юли

Конкурс за есе "Сандански 2050"

24 Sep 2018 :: Sandanski1.com

Темите са три, краен срок за изпращане на творбите - 31 декември 2018 година

Теми за конкурса за есе "Сандански 2050"

1. Затворете очи, представете си, че е 2050 година. Къде виждате себе си? Как виждате град Сандански?


- Фантазирайте необятно. Как би изглеждал светът тогава - технологии, наука, култура, демография, какви нови политически идеи за света ни може да се появят след 30 години. Намерете логичното място на България, Пиринския край и град Сандански в този свят.

2. Защо обичам/не обичам град Сандански?

- Какво най-много обичате в родния си град? А какво не обичате? Опишете в подробности, без да спестявате критики и положителни емоции, какво е това, което обичате в града ни, както и това, което бихте променили.

3. Кмет за един мандат

- Какви промени бихте направили в града и останалите населени места, ако имахте възможността да бъдете кмет на Община Сандански - за един мандат.

- Как бихте постигнали тези промени, без да нарушавате законите на Република България - рамки, бюджет, източници на финансиране.
- Предложете поне една промяна, която да бъде прекрасна и стане факт, без за това да се изискват публични средства, а само чрез активно гражданско участие.

Изисквания

- Творбата да бъде правилно структурирана и последователна, добре аргументирана и най-вече - написана грамотно, без грешки!
- Няма ограничения в стила и начина на писане! Използвайте въображението си и бъдете напълно искрени!
- Няма ограничения за обема на творбата, но не забравяйте, че не сте Лев Толстой и не пишете продължение на "Война и мир"...
- Текстовете да бъдат написани в Word и изпратени на имейл konkurs.sandanski@gmail.com .
- Писмото Ви трябва да съдържа телефон за обратна връзка, трите имена на автора.
- Краен срок за изпращане на текстовете - 31 декември 2018 година.
- Всеки може да предложи есе и по трите теми.

Наградите ще бъдат три - първа, втора и трета.

Участниците трябва да са ученици - от VII до XII клас или студенти.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041