Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18% Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18%

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Борисов: България, Сърбия, Гърция и Румъния ще поискат световното по футбол през 2030 г.

02 Nov 2018 :: Sandanski1.com

През 2030 г. световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия мондиал, провел се в Уругвай

България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г., обяви министър-председателят Бойко Борисов. По думите му другите кандидати ще са Сърбия, Гърция и Румъния. Изказването на премиера дойде след четиристранната му среща на високо равнище във Варна с ръководителите на съседните държави.

През 2030 г. световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия мондиал, провел се в Уругвай.

До момента интерес към домакинството са заявили няколко държави, също обединени в общи кандидатури. Като най-силна изглежда тази на Уругвай, Аржентина и Парагвай. Намерение да приемат световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия.

Тази година световното се проведе в Русия, а следващото през 2022 г. ще е в Катар. САЩ, Мексико и Канада спечелиха надпреварата за домакинството през 2026 г.

Към момента България няма нито един стадион, на който може да се проведе мач от световно първенство.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041