Sandanski1.com

ВИДЕО. Първи ден на учебната 2019-2020 година. ПГ Яне Сандански ВИДЕО. Първи ден на учебната 2019-2020 година. ПГ "Яне Сандански"

 РЗС, Воля и Атака от Община Сандански регистрираха коалиция за участие в Местни избори 2019 РЗС, "Воля" и "Атака" от Община Сандански - в коалиция за участие в Местни избори 2019

Част от учителите у нас работят извънредно 60 часа месечно, без заплащане Част от учителите у нас работят извънредно и безплатно 60 часа месечно, твърдят синдикатите

Над 80% от шофьорите нарушават закона, но само половината са глобявани

06 Nov 2018 :: Sandanski1.com

Превишаването на скоростта, ползването на телефон в движение и незакопчаването на предпазен колан са най-често признаваните "прегрешения"

Над 80% от шофьорите нарушават закона, но само половината са глобявани. Това обявиха днес на форум за безопасни пътища, организиран от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Бяха представи резултати от проучване на организацията.

"Решението на драматичната ситуация по пътищата анкетираните виждат в съчетанието между засилен контрол и увеличени санкции", обяви председателят на СБА Емил Панчев. Над 83% от анкетираните смятат, че Пътна полиция трябва да засили контрола по пътищата. 54% от анкетираните мислят, че санкциите трябва да бъдат увеличени.

По отношение на агресията по пътищата, всекидневно я срещат водачите до 50 години, столичаните и висшистите. Около 30% от анкетираните са свидели на агресия на пътя всекидневно. Само 3.6% не са ставали свидетели на агресия на пътя.

Друг въпрос от анкетата е свързан с нарушенията, които шофьорите си признават, че извършват на пътя. Едва 18% от всички анкетирани посочват, че през последния месец не са извършвали нито едно нарушение.

Превишаването на скоростта, ползването на телефон в движение и незакопчаването на предпазен колан са най-често признаваните "прегрешения" от водачите. След употреба на алкохол, зад волана сядат хора до 25 години, от София и с малък стаж.

Близо половината от нарушителите никога не са били санкционирани от Пътна полиция.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041