Sandanski1.com

ВИДЕО. За бъдещия Клуб ЛИК в град Сандански ВИДЕО. За бъдещия Клуб ЛИК в град Сандански

Реставрация на православен храм ВИДЕО. Реставрация на православен храм "Свети Георги", град Сандански

ОФК Вихрен - град Сандански, организира футболен турнир за деца от пет възрастови групи ОФК "Вихрен" - град Сандански, организира футболен турнир за деца от пет възрастови групи

Подмяната на винетките ще бъде безсрочна

22 Nov 2018 :: Sandanski1.com

Тол системата, чрез която тежкотоварните автомобили ще заплащат не за време, а за изминато разстояние, трябва да стартира на 16 август

Винетките, чийто срок за валидност изтича през 2019 г. ще бъдат преобразувани в електронни без да има краен срок за това. Това заяви пред радио "Дарик" проф. Олег Асенов, който е част от екипа, отговарящ за въвеждането на тол системата.

"Водачите, които не преобразуват винетките си ще бъдат спирани за проверка, тъй като в електронната система, ако не е валидирана винетката, тези МПС-та за нас са потенциални нарушители, но не са нарушители. Наблюдавайки коректно залепен стикер на предното стъкло нашите правоохраняващи органи ще бъдат инструктирани да пожелаят приятен път на хората. Действителните нарушители пък ще бъдат контролирани не само от Агенция "Пътна инфраструктура" и "Пътна полиция", а и от Агенция "Митници" на границата, от Националната агенция за приходите, на пунктовете за годишен технически преглед и при издаването на лицензия за транспортна дейност", добави професорът. Както е известно, това са предложенията, заложени в Закона за движение по пътищата, които се обсъждат в момента.

Винетките ще могат да се конвертират през сайта bgtoll.bg и мобилно приложение от 17 декември.

Тогава вече трябва да могат да се купуват и новите електронни винетки, които ще стават валидни до 5 минути след плащането им в системата и до 48 часа при банкови преводи.

Тол системата, чрез която тежкотоварните автомобили ще заплащат не за време, а за изминато разстояние, трябва да стартира на 16 август.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041