Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

В Кресна ще честват тържествено Св.великомъченик Яков Персиец

27 Nov 2018 :: Sandanski1.com

Начало на богослужението е 7.30 часа

По случай вторият храмов празник "Св. великомъченик Яков Персиец" на Храм-паметник и костница "Св. Иван Рилски" в град Кресна на 27 ноември в тържествена обстановка и в присъствието на кмета на Община Кресна Николай Георгиев, кмета на Община Струмяни Емил Илиев и местни свещеници, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи тържетвена литургия в църквата и ще се обърне с приветствие към миряните.

Начало на богослужението е 7.30 часа.

"Имаме радостта да пазим две частици от светите мощи на Св.великомъченик Яков Персиец в храма, които ще бъдат извадени за поклонение", казва с гордост енорийският свещеник.

С встъпването в длъжност на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, се даде сериозен тласък в отношенията между църковната и светската власт в малката община под Пирин. В местното СУ "Св.Паисий Хилендарски" от 2017 г. вече се изучава факултативно вероучение, а с решение № 393 по Протокол № 31 от 29.11.2017 г. на Общинския съвет в града, честването на "Св.великомъченик Яков Персиец" на 27 ноември е обявено за празничен и неработен ден.

Тази година заедно с миряните ще празнува и местната общинска администрация, както и всички бюджетни звена на общинска издръжка:ДГ "Здраве", гр.Кресна, Детска ясла, гр.Кресна и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, с.Долна Градешница.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041