Sandanski1.com

ВИДЕО. 14 са вече животните в зоокъта към парк "Свети Врач" - град Сандански

ВИДЕО. Тържествена заря-проверка в чест на 90-годишнината на град Сандански ВИДЕО. Тържествена заря-проверка в чест на 90-годишнината на град Сандански

Къде са туристите? Незапомнен срив на туризма в началото на сезона Къде са туристите? Незапомнен срив на туризма в началото на сезона - цели 15%, за някои пазари дори 20%

В град Сандански ще гостува изложбата "Прабабата на ММS....или очарованието на Коледната картичка"

27 Nov 2018 :: Sandanski1.com

От 10 до 14 декември Археологически музей Сандански организира ателиета под надслов „Коледа в музея“

На 7 декември 2018 г. (петък), от 17.30 ч., в Археологически музей – град Сандански ще бъде открита гостуващата изложба от Столична библиотека „Прабабата на ММS....или очарованието на Коледната картичка“.

Както всяка вълшебна история, така и тази започва в далечното минало. Имало едно време, преди повече от 100 години, две български фамилии Шапкаджиеви от Силистра и Иванчеви от София, които си поставили за цел да съхранят коледните послания на няколко поколения. Създали колекция от коледни картички, която била допълвана през годините, благодарение на дарителството на хора от цялата страна. Днес колекцията е приютена в Столична библиотека.
Върху малките по обем, но огромни по съдържание парченца хартия, човешката ръка пренесла вярата в доброто и любовта. Оставила спомен за бъдещето.

От 10 до 14 декември Археологически музей Сандански организира ателиета под надслов „Коледа в музея“, където децата на града ще имат възможност сами да изработят своите коледни картички. В духа на празника, част от тях ще бъдат предоставени за благотворителния коледен базар.

Наближава Коледа...

Нека отново изпратим своите послания до всички, които ценим и обичаме.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041