Sandanski1.com

ВИДЕО. 14 са вече животните в зоокъта към парк "Свети Врач" - град Сандански

http://sandanski1.com/news/data/upimages/jobs/m_manolov12.jpg Мая Манолова организира приемни в девет благоевградски общини

Фестивал на военни оркестри в град Сандански Фестивал на военни оркестри в град Сандански

Албания стимулира ражданията – 3200 евро за първо дете

03 Jan 2019 :: Sandanski1.com

Също така от 1 януари в Албания бяха затворени всички игрални зали и казина, с които бяха изпълнени централните улици в албанските градове

От началото на новата година в Албания влязоха в сила нови мерки за стимулиране на раждаемостта, съобщи МИА, цитирана от БТА.

Родителите ще получават за първо дете сумата от 400 000 леки (3245евро), 800 000 леки (6490 евро) за второ и 1,2 милиона леки (9735 евро)за трето дете. Първите чекове премиерът Еди Рама връчи на майките нановородени бебета в клиниката "Кочо Гложени" в Тирана.

В сила влезе също решение, което е в интерес на земеделците, за коитомитата от 20 процента за внос на земеделска техника се премахват.Като много важно се оценява и решението за двойно намаляване натаксите за студентите, решение, което бе прието от правителството следмасови студентски протести.

Също така от 1 януари в Албания бяха затворени всички игрални зали и казина, с които бяха изпълнени централните улици в албанските градове.

Казината ще бъдат занапред достъпни само в хотели с пет звезди, които саизвън жилищни квартали.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041