Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Народният представител Атанас Стоянов настоя пред министър Авраова час по-скоро да бъде построен обходен път в района на Дамяница Народният представител Атанас Стоянов настоя пред министър Аврамова час по-скоро да бъде построен обходен път в района на Ново Делчево

01 Mar 2019 :: Sandanski1.com

Тя обеща той да бъде построен и пуснат в експлоатация до 9 май тази година

Има ли изготвен и одобрен проект за допълнителен обходен път от края на главен път Е-79 край град Сандански, който да свързва част от населените места в община Сандански – селата Ново Делчево, Склаве, Дамяница и от Мелнишкия район и ако има - в какви срокове се предвижда неговото изграждане и пускане, това са въпросите, на които народният представител Атанас Стоянов (Обединени патриоти, ВМРО) поиска отговор от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова по време на парламентарния контрол днес, 1 март.

Стоянов изрази тревога, че след пускането в експлоатация на новата 24-километрова отсечка на АМ "Струма" между Кресна и Сандански сериозно бе ограничено ползването на другия основен път – Главен път Е-79, в района около града и връзката на посочените села с общинския център е силно затруднена, тъй като значително се удължава пътуването до тези села, както и е необходимо закупуване на винетни стикери.

Това създава недоволства сред хората, които пътуват в двете посоки между изброените населени места и град Сандански. Обходният път ще свърже пряко Е-79 с тези села, той е крайно необходим за жителите на редица населени места в общината.

Атанас Стоянов посочи от парламентарната трибуна, че ако този път съществуваше, може би щеше да бъде избегната верижната катастрофа, която неотдавна отне живота на Димитър Костадинов, жител на Ново Делчево.

В своя отговор към народния представител от град Сандански министър Петя Аврамова съобщи, че на 21 февруари в МРРБ е внесен проект за обходния път с дължина 1500 метра и че той ще бъде построен и пуснат в експлоатация до 9 май тази година.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041