Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

11 млн.лв. са получили 362 български неделни училища

04 Mar 2019 :: Sandanski1.com

===

11 105 438 лева е отпуснала българската държава за 362 неделни училища. В Испания те са 50 и ги посещават 3 500 деца. Близо 2 милиона лева от бюджета на МОН се отделят за обучението и дейностите по фолклор и родолюбие за училищата в Испания тази година.

Това съобщиха от МОН по повод провелата се наскоро конференция за развитието на българските неделни училища "Възможностите за електронно обучение по български език", в която участва просветният министър Красимир Вълчев.

Форумът, организиран от Асоциация „Малага-България“, е събрал представители на училища от Великобритания, Канада, Австрия, Германия, Кипър, Украйна и Испания.

Министър Вълчев е посочил, че електронно обучение е начин за разширяване на обхвата на учениците, които учат български в неделните училища, както и че предстои обучение на учителите, което ще им позволи да подготвят по-добре учениците за сертифициране на компетентностите им по „Български език и литература“ по общата европейска езикова рамка.

Училищата, които увеличават броя на учениците в друго населено място, откриват обучения на втори и трети адрес, провеждат тестове за сетрифициране на знанията по български език и увеличават броя на децата в подготвителна група, получават допълнителни средства от българската държава, припомнят от МОН.

Създава се и възможност за подготовка на кандидат-студенти за прием в български висши училища по български език и литература, по история и география на България.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041