Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

КАТ започна акция "Колани" на 11 март

11 Mar 2019 :: Sandanski1.com

...

От 11 до 17 март в ход ще бъде специализирана полицейска операция за контрол на използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в автомобили. Акцията се провежда едновременно на територията на всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, съобщава „Фокус”.

Пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани, на каски и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

Санкцията за всяко от тези нарушения е глоба от 50 лв. и отнемането на шест контролни точки. По данни на „Пътна полиция“ по време на същата акция през март месец миналата година са проверени около 22 хил. превозни средства, като при над половината от случаите са установени нарушения във връзка с неизползването на обезопасителен колан.

Инспектор Илия Георгиев от отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция” посочи, че именно липсата на колан е най-често срещаното нарушение на пътя. „Но наблюдаваме, че водачите и пътниците се дисциплинират все повече и повече и слагат колани дори и на задната седалка“, каза още той. По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041