Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

5G идва и в България - през 2020 година

11 Mar 2019 :: Sandanski1.com

Още през 2020 г. може да имаме 5G в Европа, обявиха от телекома А1

Шансът новото поколение мобилна мрежа да стигне толкова бързо у нас е заради успеха на А1 Австрия, които вече са си осигурили лиценз за честоти между 100 и 140 MHz от радиочестнотния спектър. Австрия е една от първите страни в Европа, които провеждат подобни търгове. Лицензът е валиден ог 1 януари догодина до края на 2039 г.

Германия мисли да пусне ли "Хуавей" в мобилните си 5G мрежи
За да видим 5G у нас догодина, България също трябва да проведе подобен търг. А1 се готвят за това още от миналата година, подчертават от компанията, когато правеха тестове на 5G и модернизираха мрежата си.

"Очакваме 5G да се появи в България през 2020 г., като имаме готовност да внедрим технологията веднага, щом са налични устройства, които поддържат 5G и разполагаме с необходимите честоти", заяви Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги” в А1 България.

Първоначално 5G няма да впечатлява с космическите скорости, които виждаме на тестовете - но ще даде възможност за много повече трафик по мрежата, и развиване на нови технологии като свързаната мобилност, интернет на нещата и др.

Ташев се надява българските институции да направят необходимите стъпки за разпределяне на честотите и нашата страна да е сред първите, които имат работеща 5G мрежа в Европа.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041