Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Да бъдем приятели – благотворителен концерт в ДГ "Пролет"

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

За новия завод на ABB в Петрич и как ще изглежда фабриката на бъдещето

15 Mar 2019 :: Sandanski1.com

Той ще създаде още 420 работни места

Шведско-швейцарската индустриална група ABB ще открие през септември нов завод в Петрич.

Това е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база у нас.

Новият завод с площ ще произвежда продукти ниско напрежение за ABB и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на компанията в Петрич.

В новата сграда ще се извършват дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

"Все повече фирми в България се роботизират заради недостига на кадри и повишаващите се разходи за труд. Ние наистина сме лидер по отношение на дигитални решения и роботика. Имаме много модерни заводи. Нeотдавна беше обявено откриването на нов завод в Китай, където роботи ще произвеждат роботи. Що се отнася до България, ние предлагаме роботизирани решения на местния пазар", казва Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на ABB България.

www.economy.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041