Sandanski1.com

Празник на цветята в Сандански. Студенти от Лесотехническия университет представиха 12 проекта ВИДЕО. "Празник на цветята" в Сандански. 12 проекта за града и парка

Яне Янев поиска открито заседание на ОбС в къщата за гости на ЕТ АГРОТРЕЙД Яне Янев поиска открито заседание на ОбС в къщата за гости на ЕТ АГРОТРЕЙД

Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ по мащаб и новаторство обещава да бъде истински пробив в културния афиш ВИДЕО. Фестивал „Опера на мелнишките пирамиди“ в края на юли

"Шарлопов груп" инвестира 5 млн. лв. в разширението на петзвездния Парк Хотел "Пирин" в град Сандански

08 Apr 2019 :: Sandanski1.com

В строителството му участваха само български фирми и специалисти

Днес, 8 април, официално беше октрита новата хотелска част на Парк Хотел "Пирин" в град Сандански. Петзвездният хотел е част от веригата "Шарлопов груп" и е носител на престижното отличие "Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите".

Трикольорната лентаа прерязаха мениджърите на "Шарлопов груп" - Ева Шарлопова и Бояна Шарлопова, кметът на Община Сандански Кирил Котев и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Специален гост на събитието беше Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който отслужи водосвет за здраве.

Новата част на хотела включва 54 луксозни стаи, 2 стаи „Стандарт” и 2 апартамента "Лукс". Архитектурата и вътрешното обзавеждане се отличават с модерен дизайн, който допринася за уютната атмосфера.

"Непрекъснато нарастващият интерес към живописния район на град Сандански, известен с многобройните си СПА и балнео условия за почивка, бе сред основните ни мотиви за изграждането на новата хотелска част. Мотивира ни и стремежът да осигурим на нашите гости възможно най-качествените услуги в бранша", заяви изпълнителният директор на "Шарлопов груп" Ева Шарлопова.

"В изпълнение на ангажиментите ни към Община Сандански строителството бе възложено на местна строителна фирма. В реализацията се включиха над 100 специалисти и работници. В етапа на строителството първоначално планираната инвестиция от 4 млн. лв. бе увеличена с още 1 млн. лв., за да достигнем високите стандарти на обслужването. Разчитаме изключително на български партньори, за което им благодаря!", каза Бояна Шарлопова, член на борда на директорите.

Повече от 12 години Парк хотел "Пирин" е сред основните работодатели на територията на община Сандански. В момента в хотела работят около 170 специалисти, жители на общината, които годишно посрещат 40 000 гости. Ежегодно хотелът внася в общинския бюджет над 90 хил. лв., от които 40 хил. лв. са туристически такси и 50 хил. лв. - местни данъци и такси.

Като част от политиката за корпоративна социална отговорност хотелът е сред инициаторите на дуалното обучение и подготвя младежите за пазара на труда. Учениците от града имат възможност да получат професионална квалификация, като упражняват бъдещата си професия в луксозния 5-звезден хотел.

Парк хотел "Пирин" е носител на наградите "Най-добър 5-звезден СПА хотел за 2018 г.", "Иновативна СПА програма за 2014 г.", "Най-добър СПА Хотел на 2013 г.", "Най-добър петзвезден хотел за 2008 г.” и много други.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041