Sandanski1.com

ВИДЕО. 14 са вече животните в зоокъта към парк "Свети Врач" - град Сандански

http://sandanski1.com/news/data/upimages/jobs/m_manolov12.jpg Мая Манолова организира приемни в девет благоевградски общини

Фестивал на военни оркестри в град Сандански Фестивал на военни оркестри в град Сандански

Правителството отпусна 50 млн. лв. за увеличаване на заплатите на здравните работници

10 Apr 2019 :: Sandanski1.com

Икономиката расте и можем да си го позволим, поясни премиерът Бойко Борисов

"Икономиката се развива, расте и на базата на това можем да си позволим да приемем проекта за допълни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването". Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет. "Това са около 50 млн. лв. за повишаване заплатите на медицинските сестри", уточни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Здравният министър Кирил Ананиев предложи МС да приеме постановление за допълнителни разходи в размер до 50 млн. лв. "С тези пари ще се увеличат разходите по диагностиката и лечението и осигуряването на медицинска помощ за специфични групи от населението", добави Ананиев.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов заяви, че българската икономика отбелязва ръст в почти всички сектори. Очакванията за българската икономическа ситуация се подобряват. Ръст има в промишленото производство, в строителния сектор и в сферата на продажбите. За февруари има спад на безработицата до 6.2%, което е с 0.8% по-ниска спрямо същия месец на миналата година, съобщи още Горанов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041