Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

3.60 по математика и 4.30 по български е средният резултат от изпитите след 7 клас

03 Jul 2019 :: Sandanski1.com

Пълните шестици обаче са значително повече от предходната година, а броят ученици с нула точки - по-малък

Средният резултат на изпита по математика от националното външно оценяване на седмокласниците е 33. 62 точки, което се равнява на оценка от около 3.60 по шестобалната система. По български език и литература средната оценка е 53.06 точки, или 4.30.

Пълните шестици обаче са значително повече от предходната година, а броят ученици с нула точки - по-малък. Това сочат обобщените данни на Министерството на образованието.

На изпита по математика има голям брой пълни шестици - 141, което е значително повече от миналата година, когато бяха 68. По български максимален брой точки са постигнали само 16 ученици, което отново е повече от миналогодишните 3. С оценка нула точки тази година са останали съответно 109 и 107 деца.

С най-високи резултати и по двата предмета са районите София, Смолян, Перник и Варна. Най-ниски оценки по литература има в Ямбол, Сливен и Шумен, а по математика - във Видин, Шумен и Монтана.

Училищата с най-висок резултат по български език и литература са пловдивската математическа гимназия "Акад. К. Попов" и Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски". По математика най-добре са се представили възпитаниците на варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и софийската математическа гимназия "П. Хилендарски".

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041