Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

3,8% е делът на контрабандните цигари на пазара

03 Jul 2019 :: Sandanski1.com

...

Премиерът, главният прокурор, директорът на Агенция Митници, министърът на вътрешните работи и директори на СДВР, ГДБОП и Национална полиция присъстваха на представянето на резултатите от 1-вото тримесечие на 2019 г. за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.Снимка: БГНЕС

3,8% е делът на контрабандните цигари на пазара. Това показва проучването за първото тримесечие на годината, направено по метода на преброяване на празните кутии от тютюневите изделия. По традиция изследването бе представено от Верджиния Джевелекова от инициативата "Срещу незаконната търговия", съставена от петте големи тютюневи компании:
"Намалението спрямо предишното тримесечие за края на 2018 година е 0,6 процентни пункта, а спрямо същото тримесечие миналата година е 2 процентни пункта, което е значително намаление".

Най-високо е нивото на потребление на контрабандни цигари във Велико Търново. От извадката прави впечатление, че около половината от кутиите без български бандерол са предназначени за безмитна търговия. За първи път се появяват грузински цигари, внесени нелегално в България, сочи още проучването.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е доволен от рекордното намаление на контрабандата на цигари до 3,8 на сто и предупреди, че има сериозни мерки за намаляването на незаконната търговия с рязан тютюни и срещу разпространението на марихуана.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041