Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Бисер Михайлов: Обстановката в областта е спокойна след обилните дъждове

11 Jul 2019 :: Sandanski1.com

Най-обилни са били дъждовете на територията на община Благоевград – 33 л/кв.м

Като спокойна определи обстановката след дъждовете в област Благоевград областният управител Бисер Михайлов. „Регистрирано е повишение нивото на река Струма с 15 см., на река Места – с 40, което е далеч от критичните стойности, които могат да са заплаха за живота и здравето на гражданите, и за собствеността им“ – каза той.

Най-обилни са били дъждовете на територията на община Благоевград – 33 л/кв. м, а постъпилите сигнали от областта са 9, като по 1 сигнал за паднали дървета е постъпил от Банско, Петрич и Симитли.

Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението в Благоевград, след подаден сигнал, са отстранили паднало дърво, на 2 сигнала екипите са реагирали за отводняване на мазета. „По повод оранжевия код за дъждовете, с моя заповед разпоредих денонощно наблюдение както на нивата на реките, така и на язовирите. Бяхме в постоянна връзка с Държавната агенция по метрология и технически надзор.

Спокойна е обстановката и при язовирите, бяха осигурени свободни обеми, които да поемат дъждовете. Нямаме критични ситуации и в тази посока“ – уточни Бисер Михайлов. По отношение почистването на речните корита, областният управител подчерта, че това е процес, който изисква ежедневни ангажименти. В такива случаи от Областния ситуационен център се изпраща предупреждение към всяка община, за да имат пълна готовност за реакция.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041