Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Mamma mia! Опера на мелнишките пирамиди ще има в (не)обозримото бъдеще Mamma mia! Опера на мелнишките пирамиди ще има в (не)обозримото бъдеще

12 Aug 2019 :: Sandanski1.com

Но... Млъкни, сърце! "Пирин фолк" ще ни бъде отново утеха

Може е да сте забравили, простено Ви е, наистина беше много, много отдавна - през април, когато бе обявено, че това лято - в края на юли, предстои да видим фестивал "Опера на мелнишките пирамиди".

Точно 10 дни 200 артисти от Софийска опера трябваше да представят "Аида", "Турандот", "Кармен", балетните спектакли "Дамата с камелиите" и "Зорба гъркът".

А черешката на тортата - нашумелият мюзикъл "Mamma Mia!", напълнен с вечните песни на АББА, за първи път у нас, на български език и с цяло съзвездие обичани актьори и певци.

В град Сандански представянето на идеята и проекта за фестивал "Опера на мелнишките пирамиди" бе под егидата на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.

Да припомним, следователно, ето видео от знаменателното събитие...Не било писано обаче да се справим с тази пробивна задача, която да изкачи най-сетне културния афиш на града в орбитата на XXI век.

В проекта за бюджет (вж. снимката) обърнете внимание на т.2. Най-вероятният препъникамък е в нея...

Точка №2 да се чете така: "спонсорско настаняване в хотели на екипа на операта - 200 човека, за 10 дни".

Mamma mia! Опера на мелнишките пирамиди ще има в (не)обозримото бъдеще


За "Mamma Mia!" бяха предвидени две дати - 29 и 30 юли, в Летен театър. Но не. Белоградчишките скали отново спечелиха. Вечните песни на АББА звучаха там.

Утешителната награда ще ни бъде и отново "Пирин фолк". И с право.

Този фестивал е бил винаги най-близо до най-голямата нужда от духовна храна на гражданството.

Може би новите балканските веселия са на път да го настигнат и задминат.

Б. ред. Написах това, защото "Mamma Mia!" щеше да събере зрители от цялата област, че и от съседни. В "мъртвото" за туризъм време в този град. Както Банско и Разлог - съответно с джаз, опера и театралния им фестивали. Билетите за "Mamma Mia!" струват 30-80 лева и се изчерпват седмици преди спектаклите, погледнете Eventim.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041