Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

История на Ловно-рибарско дружество История на Ловно-рибарско дружество СОКОЛ1920, Сандански

Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха Конспирация от пето поколение: как социалните мрежи превърнаха 5G в невидима заплаха

Родители не искат НПО да посредничи между тях и децата им Родители не искат НПО да посредничи между тях и децата им, недопустимо е да се подават анонимни сигнали

29 Aug 2019 :: Sandanski1.com

Благотворителни организации се възползват от общественото си влияние и връзките с властта, когато възникне критика от страна на граждански движения и вместо да защитават човешки права, активно потискат гражданските движения

Граждани, родители и юристи се обявиха против разрушителни политики по отношение българските традиции в семейството.

Неправителствените организации създават политики за семейството и ги лобират в парламента, без да са наясно с нуждите на семействата. Не се зачитат и неприкосновените права на родителите.

Това обвинение отправи на пресконференция в БТА адвокат Виктор Костов.

По негови наблюдения семейството се третира като форма на обгрижване от държавата и богато финансиране от страна на НПО-та, които целят да се доближат с държавата.

Един от основните проблеми, според него, е липсата на диалогичност между обществото и институциите.

Нямаме нужда от НПО като посредници между нас и децата ни, категорични бяха правозащитниците.

Според тях е абсолютно недопустимо да се подават анонимни сигнали до Агенцията за закрила на детето, вследствие на което деца да се отнемат неправомерно от семействата им.

Благотворителни организации се възползват от общественото си влияние и връзките с властта, когато възникне критика от страна на граждански движения и вместо да защитават човешки права, активно потискат гражданските движения. Правата на човека са само тези, които тях ги интересуват, каза Костов по адрес на Български Хелзинкски комитет.

"Националната стратегия на детето на практика противопоставя детето на неговото семейство. Може би има добри моменти, но те са много малко в сравнение с цялостната философия на тези документи", смята Костов.

Той изтъкна, че има сериозно външно финансиране заради българските ангажименти към международни организации и това е причината за радикалното вмешателство в българското семейство.

Кирил Веселински е бил задържан от полицията заради създадена брошура с критика към Държавната агенция за закрила на детето.

В едно свободно общество трябва да има свобода на изразяване, а в един момент поради факта, че е създал графично брошура бива задържан, възмути се неговият защитник Виктор Костов.

По думите му държавните органи не служат на обществото и недоволството на гражданите не се превръща в катализатор на положителни промени.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041