Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Започва регистрацията за местните избори

02 Sep 2019 :: Sandanski1.com

По традиция ПП ГЕРБ ще се регистрира първа

От днес (2 септември) Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за участие в предстоящите наесен избори за общински съветници и кметове. Партиите и коалициите могат да се запишат до 11 септември, предава Нова телевизия.


От ЦИК напомнят, че за кметския вот действа правилото за уседналост, т.е. както избирателите, така и кандидатите, трябва да са имали постоянен или настоящ адрес в съответното населено място не по-малко от шест месеца преди датата на изборите – 27 октомври 2019 г.


Желаещите да се включат в местния вот партии и коалиции могат да се регистрират всеки ден от 09:00 до 17:00 ч. в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" в София.


Със свое решение ЦИК вече назначи всичките 265 общински избирателни комисии.


Членовете на комисията одобриха и план-сметката за подготовката и произвеждането на изборите, които ще струват на бюджета общо 70,7 млн. лв., съобщава БГНЕС.

От тези средства по бюджета на ЦИК за организационно-техническа подготовка са предвидени 10 млн. лв. От тях 350 000 лв. ще отидат за възнаграждения на всички заети по трудови и граждански договори, а 8 950 000 лв. ще са необходими за отпечатване на бюлетините и обработката на данните. За разяснителна кампания за начина на гласуване са отделени 600 000 лв., а други 100 000 лв. – за обучение на членовете на избирателните комисии.


Това ще бъде първата предизборна кампания, за провеждането на която политическите сили ще могат да получават финансова помощ от юридически лица и еднолични търговци, съгласно новите правила, приети с последните промени в Закона за политическите партии.


По традиция ПП ГЕРБ ще се регистрира първа. Необходимите документи ще бъдат внесени в ЦИК от членове на ИК на ГЕРБ точно в 9:00 ч. тази сутрин.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041