Sandanski1.com

ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански - Атанас Стоянов, общински съветници и кметове на населени места ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански и общински съветници

Яне Янев: ако стана кмет, ще има съдени и осъдени от управлявалите през последните 16 години общината

Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град! Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 Сандански е една от 28-те общини в България които получават възможност за ново финансиране за енергийна ефективност на жилищни и обществени сгради

02 Oct 2019 :: Sandanski1.com

===

Благодарение на добрата работа през последните години Община Сандански получава възможност да кандидатства с нови проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради. Това съобщи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Кирил Котев, а новината бе потвърдена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Само 28 общини в България получават възможност да кандидатстват с нови проекти, а Сандански е една от тях. Местните власти ще се конкурират за общ бюджет от 14,5 млн. лв.

„Вече са готови и проекти, с които да се кандидатства за саниране на сградата на Ветеринарната лечебница в Сандански и бившата сграда на „Стройрайон“, където ще се постави и нов външен асансьор, за да има достъп за възрастни и хора в неравностойно положение. Ще работим за включване и на още жилищни блокове в общината в програмата за саниране“, допълва Кирил Котев. По думите му през изминалите 4 години в общината са успешно подготвени и защитени проекти за над 14 млн. лв. Ремонтирани много жилищни и обществени сгради. Тези инвестиции означават не само по-дълъг живот за сградите и по-малко разходи за отопление, но и промяна на облика на емблематични градски обекти, като Дома на културата.

„През цялата кампания продължават да идват позитивни новини свързани с развитието на общината, които са в резултат на много труд. Затова и днес говорим за конкретни проекти със срокове на изпълнение, а не за обещания и намерения“, подчерта Кирил Котев.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041