Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

Японски министър подаде оставка, защото раздавал плодове на избиратели

25 Oct 2019 :: Sandanski1.com

...

Японският министър на търговията подаде оставка заради разкрития, че е раздавал скъпи плодове, хайвер и пчелно млечице на гласоподаватели в избирателния си район в Токио, предаде Би Би Си. Исшу Сугавара предложил и 20 000 йени на семейството на свой починал привърженик. Японският избирателен закон забранява на политиците да правят дарения на гласоподаватели в избирателния им район.

Скандалът разкри японско седмично списание, което публикува и списък с подаръците, които раздавал Сугавара на избирателите си. То публикува и благодарствени писма, които някои от получателите на даровете изпратили в офиса на министъра.

"Чувствам се много засрамен, че се налага да подам оставка по време на мандата заради разразилия се скандал. Извинявам се!", заяви Исшу Сугавара, който беше назначен за министър на търговията само преди месец и половина.


Премиерът Шиндзо Абе също се извини и пое лична отговорност за назначението на Сугавара. "Поднасям извиненията си на японския народ", заяви Абе, цитиран от Би Би Си.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041