Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

Инспектори плъзнаха по хотели и СПА центрове в цялата страна

06 Nov 2019 :: Sandanski1.com

Стопаните на басейните масово "забравят" да проверяват филтрите

Собствениците на плувни басейни масово не са запознати със задълженията си за безопасна техническа експлоатация. Това обяви Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в резултат на проверки в цялата страна, извършени между 29 октомври и 1 ноември.

Инспекторите на ДАМТ са проверили 301 плувни басейна в 177 туристически обекта - хотели, балнеолечебни и СПА центрове, уелнес и таласотерапевтични центрове. Проверките разкрили, че стопаните на басейните не са наясно с изискванията за хигиена и за поддръжка на съоръженията - помпи, филтри и т.н.

От агенцията съобщават, че повечето собственици дори не са направили задължителните досиета с проектна и техническа документация, които трябва да се съхраняват на обекта.

ДАМТН напомня, че при експлоатация собственикът на съоръжението е длъжен да назначи комисия, която да извършва проверки на безопасността и техническата изправност на елементите за вграждане, филтрация и помпите два пъти годишно - в периодите от 1 април до 30 май и от 30 септември до 31 октомври. За работата си комисията съставя протокол, който трябва да се приложи към досието на басейна.

Инспекциите по плувните басейни продължават, посочват от агенцията.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041