Sandanski1.com

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

Училищата ще станат канал за разпространение на COVID-19 към рисковите групи

БЛС: Твърденията на някои колеги-лекари за COVID-19 са обидни и лишени от професионална колегиалност

Желаещите за Българската армия се увеличават

28 Nov 2019 :: Sandanski1.com

...

Увеличават се желаещите да служат в Българската армия. Това беше отчетено на финала на кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

Велико Търново беше 31-ият град, в който се представиха всички родове войски и се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси.

Кампанията „Бъди войник“ беше успешна и ще продължи под друга форма и догодина, подчерта военният министър Красимир Каракачанов: „За 2018 г. за първите девет месеца бяха постъпили 325 войници. Тази година за първите девет месеца са 602-а“.

В Специалните сили има силен недостиг на войници, коментира старши сержант Димитър Балев: „Хора ни трябват определено и то не малко. Имат желание за тази професия, обаче всичкото е до финанси“.

Демонстрациите на Специалните сили предизвикаха интереса на стотиците младежи, които дойдоха да се запознаят с различните родове войски, техниката и въоръжението на Българската армия: „Харесвам армията от малък, от баща ми. Искам да стана войник. Мога да науча много и да помогна в опазването на страната“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041