Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Желаещите за Българската армия се увеличават

28 Nov 2019 :: Sandanski1.com

...

Увеличават се желаещите да служат в Българската армия. Това беше отчетено на финала на кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

Велико Търново беше 31-ият град, в който се представиха всички родове войски и се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси.

Кампанията „Бъди войник“ беше успешна и ще продължи под друга форма и догодина, подчерта военният министър Красимир Каракачанов: „За 2018 г. за първите девет месеца бяха постъпили 325 войници. Тази година за първите девет месеца са 602-а“.

В Специалните сили има силен недостиг на войници, коментира старши сержант Димитър Балев: „Хора ни трябват определено и то не малко. Имат желание за тази професия, обаче всичкото е до финанси“.

Демонстрациите на Специалните сили предизвикаха интереса на стотиците младежи, които дойдоха да се запознаят с различните родове войски, техниката и въоръжението на Българската армия: „Харесвам армията от малък, от баща ми. Искам да стана войник. Мога да науча много и да помогна в опазването на страната“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041