Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

Общинските съветници в Луковит се отказаха от възнаграждения. В рамките на мандата им ще бъдат спестени 400 000 лева Общинските съветници в Луковит се отказаха от възнаграждения. В рамките на мандата им ще бъдат спестени 400 000 лева

03 Dec 2019 :: Sandanski1.com

Предложението за отпадането на месечното възнаграждение на местните депутати, идва от местната структура на ПП ГЕРБ

С встъпването си в длъжност, новите местни депутати в Луковит си гласуваха 0 лева месечно възнаграждение.

Така на практика, ако до сега един общински съветник е взимал заплата от 400 лева, вече ще получава само 80 лева, във вид на компенсация, за деня, в който е бил на комисия и общинска сесия.

С встъпването си в длъжност, в поредния мандат, кмета Грънчаров, демонстрира, че промените трябва да започнат първо от самата власт и тогава от нас, гражданите.

По думите на кмета и Председателя на ОБС Луковит, годишно ще бъдат спестени 82 хил.лева, а в рамките на целия мандат близо 400 хил. лева.

“С тези пари ще подпомагаме спорта !” , категоричен е кмета, както председателят на общинския съвет, д-р Динков.

Така на практика, Луковит вече ще има повече средства за развитие на спорта, за спортни съоръжения, спортни клубове и др..

Предложението за отпадането на месечното възнаграждение на местните депутати, идва от местната структура на ПП ГЕРБ.

Б.ред. Общинският съвет на Луковит има 17 съветници, нашите са 29. Проста сметка показва, че ако и те вземат подобно решение, за 4 години в хазната ще останат 550 000 лв.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041