Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Мнение: Сандански има много високо качество на живот Мнение: Сандански има много високо качество на живот

04 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Допитването - за качество на живота в града, ще намерите ТУК Под въпросите ще откриете и други мнения

Критериите инфраструктура, благосъстояние, умен град (абсолютна утопия към този момент) и донякъде местния дух са все елементи от качеството на живот.

Качеството на живот е много комплексно понятие и то е различно, когато си на 20 години и когато си на 35 и имаш семейство.

От позицията на вторите, мога чистосърдечно да споделя, че Сандански има много високо качество на живот.

Защо?

Ами Сандански е спокойно и сигурно място, можеш спокойно да оставиш детето си да отиде само на училище. Всичко е "наблизо" и удобно. Заобиколени сме от прекрасна природа. Имаме прекрасен парк и приятна "главна" пешеходна улица.

Децата растат щастливи в Сандански. Климата е перфектен. Няма природни катаклизми. Има вода. Имаме още останали учители. Имаме деца.

Абе, общо взето сме "жив" град!

Да, Сандански, като почти всяка община в България има проблеми, но голяма част от тях са преодолими и хората са в основата на тяхното решаване. И ако те не са решени да ги решат, значи хората не са "узрели" за тази промяна.

Това е така, защото "качеството на живот"е пряко свързано с хората, които населяват дадено място или регион. То е като къщата на всеки от нас. Едни имат чисти и подредени къщи, други не чак толкова, трети хич. Така и с "качеството".

То зависи от човека. Ако няма чист въздух, проблема си е в нас. Ако ни е мръсно, пак. Ако няма инфраструктура, пак. И т.н., и т.н.

Как можем да го подобрим, като "узреем" за него. Колкото повече "растем" като общество, толкова повече ще търсим качество на живот - чист въздух, сигурност, достъпност, инфраструктура, социални услуги, култура и др.

Това е така, защото в съвременния свят, качеството на живот е неизменно свързано с материалното състояние. С други думи, трудно е да мислиш за чист въздух, когато си гладен, трудно е да говориш за култура, когато си гладен, изобщо трудно е да мислиш когато си гладен.

Трудно е да променяш средата около себе си, но най - трудно е да промениш хората. Това не значи, че не може или не трябва. Важно е да опитваш.

Как?

Ами с личния пример.

Така трябва да възпитаваме и децата си - с личен пример, а не с думи, материални стимули и обещания, които много често не можем да спазим.

Защото - в крайна сметка ние сме деца на Сандански и Сандански е нашето дете.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041