Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Какво направиха от град Сандански комунистите Какво направиха от град Сандански комунистите

04 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Понякога, като коментирам в страницата, се налага да пиша повечко. Едно изречение, което не трябваше да бъде подминато - "Истината е, че градът (Сандански - б.а.) е строен от комунистическите “умове” за максимум 20 хил. жители, с по една кола на къща". И ето още едно съчинение от потока "Да го духат бедните, нали така?".

Градоустройственият план на Свети Врач е правен в основни линии преди 1944 година. Тогава градчето е не повече от голямо село - 4000 жители. Имало е точно три!!! "Форд"-а в града Свети Врач по онова време, знам го от бай Чудо, царство му небесно. Казваше дори имената на хората, които са ги притежавали.

Градоустройственият план, най-общо казано, е системата от улици. Градът е скатен тип, сиреч - разположен е на два ската, с една река между тях. Възможностите за разгръщане са почти никакви. Не е в равнина, за да се разлива надлъж и нашир.

Това са оказва особено фатално днес, когато броят на МПС-тата отдавна прехвърли разумния им брой. Това се прави от истинска глупост и тъпотия, и е чудовищно. То унищожава градската среда, въздуха, създава безброй проблеми на властите.

И факири да са, не могат да ги решат. Новият кмет каза веднъж така: "И Батман да съм, няма да мога да се справя с всичко". Освен глупостта има и безмерна простотия, в масови количества. Двете съчетани - ето ти армия от нагли, алчни и безпардонни същества, поне три поколения, рамо до рамо, изобилие от простотия.

В резултат на което имаме това, което имаме - след 30 години "демокрация". Град-кочина, град-гробница. Умираш град. Чезнещ град. Измамни са веселите светлини по Главната. Периферията е отчайваща. Всяка къща има човек "навън".

Град, прочул се с проституция и наркотици.

През 21-ва година ще си проличи, при преброяването, колцина са забегнали.

Относно "комунистическите умове"... Като започнем от санаториумите, през парка с езерото!!! - така както изглежда днес!!!, Австрийския хотел!!!, Трето и Четвърто училище, Скоковете, Интерната, Казармата, Тютюнева промишленост, водопроводи и ВиК мрежа, хижите из планината, Градския стадион, двата жк комплекса и де що има жилищен блок по булеварда, и не само там, Дома на културата!, двата завода при гарата, унищожената "Медика", сградата на Общината, всички детски градини, осем (8) автобусни линии, БИТУСС, Стройрайона, Опитна станция - все символи на града Сандански, а и какво ли не още - и из селата... са създадени от въпросните "умове".

Добри, зли, хубави, грозни, лоши, джендъри, двуполови, отвратителни кръволоци или ангели небесни - каквито и да се били, те го направиха.

Ама могло и по-добре, много повече!

Рекламации - на касата, при Чърчил и Рузвелт - те ни шитнаха на Сталин. А!

През 1966 градът е официално обявен за туристически, с решение на МС. Трябва да се знае историята на родното място. С труда на стотици санданчани е строен и Благоевград. Но това е отделна тема.

Аре сега махни горните обекти и ще ти остане онова голямо село с 4000 души, вместо днешния град с 28 000 жители (а беше и повече). Барем една боя да имаше на тия горе - изброените "неща", ашколсун човек да рече. Ама и за това кадърност не се намери. Само лапачка и кражби, пълна некадърност.

Освинване на града и изпростачване на хората. Целенасочено. За да има чорбаджии и рая.

--- Забравих. Путин е виновен също.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041