Sandanski1.com

Фондация Фондация "Димитър Талев" инициира кампания за набиране на средства за закупуване на къщата на Димитър Талев в град Прилеп

Мнение: Сандански има много високо качество на живот Мнение: Сандански има много високо качество на живот

Какво направиха от град Сандански комунистите Какво направиха от град Сандански комунистите

Какво направиха от град Сандански комунистите Какво направиха от град Сандански комунистите

04 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Понякога, като коментирам в страницата, се налага да пиша повечко. Едно изречение, което не трябваше да бъде подминато - "Истината е, че градът (Сандански - б.а.) е строен от комунистическите “умове” за максимум 20 хил. жители, с по една кола на къща". И ето още едно съчинение от потока "Да го духат бедните, нали така?".

Градоустройственият план на Свети Врач е правен в основни линии преди 1944 година. Тогава градчето е не повече от голямо село - 4000 жители. Имало е точно три!!! "Форд"-а в града Свети Врач по онова време, знам го от бай Чудо, царство му небесно. Казваше дори имената на хората, които са ги притежавали.

Градоустройственият план, най-общо казано, е системата от улици. Градът е скатен тип, сиреч - разположен е на два ската, с една река между тях. Възможностите за разгръщане са почти никакви. Не е в равнина, за да се разлива надлъж и нашир.

Това са оказва особено фатално днес, когато броят на МПС-тата отдавна прехвърли разумния им брой. Това се прави от истинска глупост и тъпотия, и е чудовищно. То унищожава градската среда, въздуха, създава безброй проблеми на властите.

И факири да са, не могат да ги решат. Новият кмет каза веднъж така: "И Батман да съм, няма да мога да се справя с всичко". Освен глупостта има и безмерна простотия, в масови количества. Двете съчетани - ето ти армия от нагли, алчни и безпардонни същества, поне три поколения, рамо до рамо, изобилие от простотия.

В резултат на което имаме това, което имаме - след 30 години "демокрация". Град-кочина, град-гробница. Умираш град. Чезнещ град. Измамни са веселите светлини по Главната. Периферията е отчайваща. Всяка къща има човек "навън".

Град, прочул се с проституция и наркотици.

През 21-ва година ще си проличи, при преброяването, колцина са забегнали.

Относно "комунистическите умове"... Като започнем от санаториумите, през парка с езерото!!! - така както изглежда днес!!!, Австрийския хотел!!!, Трето и Четвърто училище, Скоковете, Интерната, Казармата, Тютюнева промишленост, водопроводи и ВиК мрежа, хижите из планината, Градския стадион, двата жк комплекса и де що има жилищен блок по булеварда, и не само там, Дома на културата!, двата завода при гарата, унищожената "Медика", сградата на Общината, всички детски градини, осем (8) автобусни линии, БИТУСС, Стройрайона, Опитна станция - все символи на града Сандански, а и какво ли не още - и из селата... са създадени от въпросните "умове".

Добри, зли, хубави, грозни, лоши, джендъри, двуполови, отвратителни кръволоци или ангели небесни - каквито и да се били, те го направиха.

Ама могло и по-добре, много повече!

Рекламации - на касата, при Чърчил и Рузвелт - те ни шитнаха на Сталин. А!

През 1966 градът е официално обявен за туристически, с решение на МС. Трябва да се знае историята на родното място. С труда на стотици санданчани е строен и Благоевград. Но това е отделна тема.

Аре сега махни горните обекти и ще ти остане онова голямо село с 4000 души, вместо днешния град с 28 000 жители (а беше и повече). Барем една боя да имаше на тия горе - изброените "неща", ашколсун човек да рече. Ама и за това кадърност не се намери. Само лапачка и кражби, пълна некадърност.

Освинване на града и изпростачване на хората. Целенасочено. За да има чорбаджии и рая.

--- Забравих. Путин е виновен също.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041