Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Dacia подготвя евтин електромобил

07 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Новият модел ще може да измине 250 км с едно зареждане, ще струва около 15 000 евро и се очаква

Румънският автопроизводител Dacia се готви да пусне евтин електрически модел в Европа. Той ще е модифицирана версия на малкия електромобил Renault City K-ZE, който в момента се продава в Китай, съобщава германското автомобилно списание Automobilwoche, цитирано от румънски медии.

Целта на този ход е "разреждане" на средните нива на въглеродни емисии за марката Dacia, чиито ограничени разходи възпрепятстват използването на скъпи технологии в бензиновите двигатели, инсталирани на Duster и други модели, продавани на Стария континент.

Новият модел ще може да измине 250 км с едно зареждане, ще струва около 15 000 евро и се очаква да бъде пуснат на европейския пазар през 2021 г. В Германия, например, с наскоро увеличения екологичен бонус в страната, електрическата Dacia ще се предлага за по-малко от 10 000 евро.

Решението на компанията-майка – Renault да продава електрическия автомобил в Европа под марката Dacia не е продиктувано от ниската цена на автомобила и имиджа на марката, а само от целите на ЕС за въглеродния диоксид.

Ръководителят на продажбите в Renault Group Оливие Мюрге твърди пред Automobilwoche, че ограниченията на въглеродните емисии, наложени от ЕС, са много "предизвикателни".

За автомобилите Dacia, които имат високи въглеродни емисии и ниски цени, които не позволяват използването на скъпи технологии, единствените решения са по-ефективните двигатели.

Expert.bg


Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041