Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Свалят тол таксите

10 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Няма да има протест в понеделник, правителството прие предложенията на превозвачите след среща при премиера Бойко Борисов

По-ниски тол такси ще определи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това се разбраха превозвачите и управляващите на среща при премиера Бойко Борисов.

След нея превозвачите обявиха, че се приемат техните предложения за тарифи за толтакси.

Те ще бъдат тествани три месеца - от март до юни. Другото което са постигнали те е, че от обхвата на таксуваните пътища отпадат второкласните и остават само магистралите и първокласните.

Заради договореностите транспортният бранш се отказва от планирания на 13 януари протест.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви, че системата ще стартира от 1 март с тарифи, които е предложил браншът, а от юли месец ще се направи анализ на приходите.

Представителите на превозвачите са застъпили тезата, че и при техните тарифи ще се съберат 450 млн. лева, както е планът на регионалното министерство.

Ако в тези три месеца стане ясно, че това няма да се случи, ще има нова сбирка при премиера и преразглеждане на тарифите.

От понеделник новите тарифи ще бъдат публикувани за обществено обсъждане, което трае 1 месец, след което трябва да бъдат приети от правителството, поясни Аврамова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041