Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18% Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18%

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Рухна големият мит за затлъстяването

10 Jan 2020 :: Sandanski1.com

...

На затлъстяването в най-голяма степен влияе начинът на живот, а не генетичната предразположеност, смятат учени, чието изследване, публикувано в списание JAMA Cardiology, разрушава големия мит за причините на наднорменото тегло.

Специалисти от университета в Мичиган и Изследователския център към болницата в Масачузетс са анализирали данните на 2,5 хиляди американци, които са участвали в проучвания за причините за възникване на сърдечносъдови заболявания в продължение на 25 години.

Експертите са следили промяната на индекса на телесната маса и са използвали математически модели, позволяващи оценка на риска от развитие на затлъстяване за всеки от участниците на основата на ДНК.

Резултатите доказали, че факторът на заобикалящата среда определя 80 на сто от риска за появата на наднормено тегло, докато на генетиката се дължат едва 13,6% от случаите. Според учените изключенията са при хора с редки наследствени заболявания.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041